3 ιδέες για φωτογραφικές εξορμήσεις στο Ελατοχωρι και τα Πιερια

Aυτός ο καιρός έχει ξυπνήσει το φωτογραφικό πάθος μέσα μας και σκεφτήκαμε να μοιραστούμε μερικές ιδέες που να μπορούν να πραγματοποιηθούν σε ένα Σαββατοκύριακο.

Μήπως λατρεύεις και εσύ την φωτογραφία και τις εκδρομές στην φύση;

Αν ναι, κράτα κατά νου ότι την άνοιξη και το καλοκαίρι το τοπίο στα Πιέρια και το Ελατοχώρι είναι ιδανικό και σου δίνει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για δημιουργικές δραστηριότητες και μοναδικές φωτογραφίες. 

 

1. Ατελείωτες εκπλήξεις

Όπου ρέει το νερό υπάρχει ζωή, χλωρίδα και πανίδα. Με την ασταμάτητη και υπομονετική του κίνηση καταφέρνει και λαξεύει το τοπίο με έναν μοναδικό τρόπο κάθε φορά, δημιουργώντας κρυφά στολίδια μέσα στο δάσος. Περπατώντας μέσα στις πλαγιές των Πιερίων την Άνοιξη δεν θα μπορέσεις να αποφύγεις τα ατελείωτα τρεχούμενα νερά και τους κρυφούς καταρράκτες που δημιουργούνται λόγω του λιωσίματος των χειμερινών πάγων στις κορυφές.

Σε περίπτωση που επιλέξεις μια μεγαλύτερη διαδρομή για να εξερευνήσεις τα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής, να ξέρεις ότι σε αρκετά σημεία πλέον έχουν τοποθετηθεί και παγκάκια ή τραπέζια πικ-νικ για να απολαύσεις ένα διάλλειμα από την εξερεύνησή και το περπάτημα. 

Την άνοιξη και το φθινώπορο, δίνεται μια εξαιρετική ευκαιρία για να εξερευνήσετε τον κόσμο των μανιταριών και των αγριολούλουδων. Το καλοκαίρι η πανίδα ζωντανεύει ακόμα περισσότερο και μπορεί να συναντήσει κανείς ακόμα πιο εύκολα την άγρια ζωή μπροστά του. Συνήθη είδη που ανταμώνει κανείς είναι λαγοί και νυφίτσες, όπως επίσης αλεπούδες και αγριογούρουνα, γι' αυτό φροντίστε να έχετε μπει με την κάμερά σας σε lock and load mode.

 

2. Μαγευτικά ηλιοβασιλέματα

Λιγα ηλιοβασιλέματα είναι πιο μαγευτικά από αυτό του Ολύμπου αγναντεύοντάς από το Ελατοχώρι. Λες και ο ήλιος συμφώνησε με το χωρίο μας, ότι θα μας κάνει την χάρη να πέφτει ακριβώς πίσω από το μεγαλύτερο βουνό της Ελλάδας, προσδίδοντας αναρίθμητες αποχρώσεις στον ουρανό. Για να καταλάβετε, εκείνη την ώρα ακόμα και εμείς δυσκολευόμαστε να κάνουμε την δουλειά μας…

Η ώρα του ηλιοβασιλέματος ξεκινάει από τις 19:45 τον Απρίλιο και τον Μάϊο μπορεί να φτάσει έως και τις 20:30. Τον Ιούνιο ο ήλιος στην Ελλάδα δύει πιο αργά από όλους τους μήνες, σχεδόν στις 21:00 και έπειτα η ώρες του ήλιου μειώνονται σταδιακά. Άρα, βάζεις υπενθύμιση στο κινητό και όταν έρθει η κατάλληλη ώρα απλώς βγαίνεις μπροστά στην αυλή του Semeli Resort και ξεκινάς το αριστούργημά σου!

Αν είσαι ακόμα πιο περιπετειώδης και δεν θα ήθελες να χάσεις την αυγή (η οποία έχει επίσης ιδιαίτερα χρώματα και απαλό φως), πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς...αρκετά νωρίς! Τον Απρίλιο το ξημέρωμα ξεκινάει κατα τις 07:00 και όσο προχωράμε προς τον Μάιο το ξύπνημα γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικό.

 

3. Εντυπωσιακός νυχτερινός ουρανός

(Image credits: Christos Antoniou Photography)

Είναι γνωστό ότι όσο πιο ψηλό το υψόμετρο στο οποίο βρίσκεσαι, τόσο λιγότερο πυκνή είναι η ατμόσφαιρα άρα και η δυνατότητα να παρατηρήσεις ή και να βγάλεις εντυπωσιακές φωτογραφίες του νυχτερινού ουρανού. Δεν είναι τυχαίο ότι, την άνοιξη και το καλοκαίρι, οι λάτρεις της αστρονομίας και της νυχτερινής φωτογραφίας εκμεταλλεύονται αυτό το πλεονέκτημα που έχουν τα βουνά για να μπορέσουν να απολαύσουν τον καθαρό νυχτερινό ουρανό με τις φωτογραφικές κάμερες και τα τηλεσκόπια τους.

Και αν σκοπεύετε να καθίσετε αρκετή ώρα, μαζί με τα άστρα του γαλαξία μας μπορείτε να απολαύσετε και ένα παλαιωμένο απόσταγμα ή ένα ζεστό τσαί βουνού με μέλι στο χέρι.

Φυσικά οι λόγοι δεν τελειώνουν εδώ.

Θα επανέλθουμε με ακόμα περισσότερες ιδέες και θεματικές σχετικά με την ευρύτερη περιοχή μας, αλλά έως τότε η Άνοιξη στα Πιέρια σε περιμένει να την ανακαλύψεις και να σου αποκαλύψει τις εκπλήξεις της.


Αυτά και άλλα πολλά, στο δικό σου καταφύγιο στο βουνό. 

Share this post