Γιατί να περάσεις τις διακοπές του Πάσχα στο Ελατοχώρι

Το Πάσχα με την πινελιά της ελληνικής παράδοσης που θα σου επαναφέρει αναμνήσεις απο την παιδική σου ηλικία

Η περίοδος των πασχαλινών εορτών πλησιάζει και όλο και περισσότεροι κάνουν σχέδια για να ξεφύγουν από το χάος της πόλης και να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα στο οικογενειακό κλίμα του παλιού καλού χωριού. Το Πάσχα στο χωριό δεν συγκρίνεται ούτε με τις Χριστούγεννιάτικες ούτε με τις καλοκαιρινές διακοπές, ενώ η ελληνική ύπαιθρος του πάει πολύ.

  

Γιατί λοιπόν να κάνουμε Πάσχα στο χωριό;


1ος λόγος:

Το Πάσχα συμπίπτει με την αρχή της άνοιξης, και το καταλληλότερο μέρος για να ζήσεις την έναρξη της άνοιξης είναι η ελληνική ύπαιθρος που έχει προετοιμαστεί για το Πάσχα καλύτερα από οποιαδήποτε πόλη ή πρωτεύουσα και ο καιρός δίνει πολλές ευκαιρίες να οργανώσεις εξορμήσεις σε διάφορα χωριά της καταπράσινης οροσειράς των Πιερίων που ξεχωρίζουν εξαιτίας της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας που διαθέτουν.

2ος λόγος:

Το Πάσχα στο χωριό δεν συγκρίνεται με αυτό στην πόλη για έναν κυρίως λόγο: στην πόλη θα νιώσεις Πάσχα το βράδυ της Ανάστασης και ίσως στο κυριακάτικο τραπέζι. Το Πάσχα στο χωριό διαρκεί ολόκληρη τη Μεγάλη εβδομάδα και τηρούνται ακόμα τα παραδοσιακά έθιμα (οι ψαλμοί στα μικρά ξωκλήσια, ο στολισμός του Επιταφίου και η Ανάσταση με πολλές εντυπωσιακές εκδηλώσεις).

 

Το Πάσχα στο Ελατοχώρι

Στο Ελατοχώρι Πιερίας οι γενικές προετοιμασίες για τον εορτασμό της Ανάστασης, όπως σε όλα τα νοικοκυριά, ξεκινούν από τη Μεγάλη Πέμπτη. Την ημέρα αυτή, οι οικογένειες, σύμφωνα με την παράδοση ετοιμάζουν τα πασχαλινά τσουρέκια και βάφουν αυγά.  

Η πιο ιερή ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας είναι η Μεγάλη Παρασκευή όπου γυναίκες με λουλούδια στα χέρια πηγαίνουν στις εκκλησίες για το στόλισμα του Επιταφίου, ενώ στα χωριά της Πιερίας, οι Επιτάφιοι στολίζονται από κοπέλες, που κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής φτιάχνουν υφασμάτινα λουλούδια.

 

Το Πάσχα στο Semeli Resort

Μετά την Ανάσταση το εστιατόριο του ξενοδοχείου μας "Λευκοθέα" θα σε περιμένει με ένα πλούσιο menu για να το απολαύσεις με την οικογένεια σου. Επίσης, απο νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα το ξενοδοχείο μπαίνει σε εορταστικό κλίμα και σε περιμένει να απολαύσουμε παρέα τα τσίπουρά μας με τους μεζέδες τους αναμένοντας τις λαχταριστές γεύσεις της σούβλας.

 

Αν θέλεις να συνδυάσεις Πάσχα στο χωριό με παράδοση και πολυτέλεια, ανακάλυψε το πασχαλινό πακέτο διαμονής ανάλογα με το δωμάτιο που επιθυμείς.

Share this post