3 λόγοι για να κάνετε την επόμενη εναλλακτική καλοκαιρινή αποδρασή σας στο βουνό

Μάθετε γιατί τα Πιέρια Όρη, ο Όλυμπος και το Ελατοχώρι είναι η ιδανική επιλογή για την επόμενη εναλλακτική καλοκαιρινή εκρδομή σας

Γιατί τα Πιέρια Όρη σας δίνουν μια ιδιαίτερη ευκαιρία για εναλλακτικές καλοκαιρινές διακοπές; 

Η τουριστική βαβούρα δίνει χώρο στην ηρεμία του ορεινού χωριού. Ο καύσωνας χάνεται στην δροσιά που προσφέρουν τα Πιέρια όρη με τα καταπράσινα δάση τους. Ακόμη, από τα Πιέρια Όρη δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει την απαράμιλλη θέα του Ολύμπου και του Αιγαίου Πελάγους.

Ενώ για τους φίλους της θάλασσας οι παραλίες της Κατερίνης βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής για τις παραθαλάσσιες εξορμήσεις σας. Ξεκινώντας την κατάβαση από το Ελατοχώρι η παραλία της Κατερίνης βρίσκεται σε απόσταση 36 χλμ.

 

Για τους φίλους της πεζοπορίας

Υπάρχουν πολλαπλές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε είτε για την διάσχιση είτε για την ανάβαση του Ολύμπου. Από την πλευρά της Ελασσόνας, μπορείτε να ξεκινήσετε από το την Καρυά, το Καταφύγιο των Βρυσοπουλών (ή Καταφύγιο Β), το Ξερολάκι και το Καταφύγιο του ΣΕΟ. Από τον Κοκκινοπηλό μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε το Ευρωπαϊκό oρειβατικό μονοπάτι Ε4 προς το Λιτόχωρο. Στην ευρύτερη περιοχή του Λιτοχώρου, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το Φαράγγι του Ενιπέα, το οποίο ξεκινά από το περιοχή των Μύλων στο Λιτόχωρο και καταλήγει στη θέση Πριόνια σε υψόμετρο 1100μ.

 

Για τους φίλους των roadtrips και των γραφικών διαδρομών

Έχετε ακουστά για το χωριό που πρωτοκατοίκησαν Λατίνοι έποικοι που κατάγονταν από την περιοχή της Καμπανίας στην Ιταλία;

Ξέρατε ότι το χωριό του θρυλικού Αλέξη Ζορμπά κρύβεται κάπου ανάμεσα στα δάση των Πιερίων;

Μήπως γνωρίζατε για το χωρίο με την ξακουστή λίμνη ή το σημείο στο οποίο ακόμα στέκει καρφωμένος ο σταυρός που τοποθέτησε ο Κοσμάς ο Αιτωλός;

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα γραφικά χωριά θα τα μάθετε αν διαβάσετε το άρθρο μας που είναι αφιερωμένο στα γραφικά χωριά των Πιερίων ορέων και συστήνουμε ανεπιφύλακτα να τα επισκεφτείτε στην εξόρμηση σας.

 

Για τους λάτρεις της ιστορίας

Έχετε ακουστά για τον υπέρλαμπρο ιστορικό τόπο όπου βρισκόταν χτισμένος ο ναός του Δία;

Ξέρατε σε ποιά περιοχή ζούσαν οι Μακεδόνες προχριστιανικής χιλιετίας;

Μήπως γνωρίζατε για το ιστορικό μέρος όπου δολφονήθηκε η Ολυμπιάδα, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Μάθετε για τις ιστορικές τοποθεσίες, απο την παλαιολιθική εποχή έως και την πιο σύγχρονη, στην περιοχη των Πιερίων στο άρθρο για τους αρχαιολογικούς προορισμούς της Πιερίας.

 

Υ.Γ.1. Αν ψάχνετε ακόμα περισσότερες δραστηριότητες γι' αυτή την εποχή, διαβάστε τον λεπτομερή οδηγό μας για τα Πιέρια, τον Όλυμπο και το Ελατοχώρι. 

Υ.Γ.2. Αν το αποφασίσατε, μάθετε τώρα για την Αυγουστιάτικη προσφορά πολυτελούς διαμονής

Share this post